Sport & Ontspanningsmassage  

Sport & Ontspanningsmassage

Het gebruik van oliën heeft verschillende redenen: op lichamelijk vlak wordt olie gebruikt om de huid zacht en soepel te maken, op deze manier is het voor de masseur makkelijker om te masseren. Maar massage olie heeft ook effect op het geestelijk welzijn: het verbeterd de gemoedstoestand, kan stimulerend en opwekkend zijn, of juist rustgevend en ontspannend.

Mocht de persoon al eerder bij je zijn, kun je de olie zelfs al even testen door een klein beetje op de onderkant van de armen te smeren zo’n 2 uur vooraf aan de massage. Plaats de olie vooraf op de verwarming, zodat deze alvast wat op kan warmen en deze straks een prettige gevoelstemperatuur heeft.

Massagesalon Maastricht

Communiceer Je weet inmiddels wat voor soort massage je gaat geven en welke omstandigheden de gemasseerde prettig vind. Bespreek nu of er bepaalde zaken zijn waar jij als masseur rekening mee dient te houden. Sommige mensen zijn bijvoorbeeld zeer gevoelig op bepaalde plekken (onder de voeten, zijkant van het lichaam, schaamstreken) en kan dit al snel gaan kietelen.

Alhoewel massage een uitstekend hulpmiddel is om bijvoorbeeld spierproblemen te verhelpen, is het voor jou als beginner beter om deze te vermijden. Uiteraard kan je langzaam en rustig deze gebieden masseren, maar forceer niets! Laat het betere duw en trekwerk over aan een ervaren masseur. 13. Massage technieken De klassieke basismassage kent 3 technieken; Strijkende bewegingen; er wordt een kortere of langere streek (wrijvend strijken over de hand met de volle hand of delen van de hand) over het lichaam gemaakt met weinig of matige druk, gevolgd door een lichte retourstreek.

Massage Behandeling

Kneden van spieren, een beweging die vergelijkbaar is met het kneden van brooddeeg. Het maakt de spieren soepeler en het helpt bij het losmaken van plekken waar de huid is verkleefd met de spieren. Het kneden stimuleert ook het afvoeren van afvalstoffen uit de weefsels (gezichtsmassage technieken). Ritmische slagen: Hierbij maak je als masseur een serie, meestal snelle, opeenvolgende slagen met de vingertoppen, de muis of zijkant van de handen, bolle handen, of gesloten vuisten, die afwisselend met beide handen worden toegediend.

Speel gewoon eens met de verschillende technieken en kijk welke (combinatie) het beste bij jou past. En ook hier communiceer met de gemasseerde en check of de druk en intensiteit naar wens is. Als je een massagehandeling beëindigt en met de volgende wilt beginnen of als je van techniek wilt wisselen, laat dan één hand op de huid waar je voor het laatst gemasseerd hebt, terwijl je de andere hand op de nieuwe lichaamsstreek plaatst.

Zo blijf je in constant contact met de huid wat voor degene die gemasseerd wordt, extra aangenaam aanvoelt. 14. Masseer met gevoel Misschien wel de allerbelangrijkste van het stel; probeer tijdens de massage volledig aanwezig te zijn met zowel lichaam als geest. Veel mensen denken dat dit vanzelfsprekend is, maar in de praktijk is dit allesbehalve het geval – maastricht massage.

Probeer zoveel mogelijk mindfull aanwezig te zijn bij de handelingen die je verricht. Misschien voel je tijdens de massage wel sensaties in je handen of in je lichaam zodra je een bepaald lichaamsdeel aanraakt. Het kan zelfs zo zijn dat je emoties ervaart of je het spontaan bijzonder warm of koud krijgt.

Massagepraktijk

Maak het voor jezelf een oefening en kijk of er na de massage de ruimte is om het te bespreken. Misschien lukt het zelfs wel om op termijn jouw intuïtie leidend te maken en je zo de intensiteit en handelingen automatisch afstemt op de behoeftes van de persoon op jouw tafel.

Afronding Nadat je de persoon warm hebt toegestopt, laat je diegene nog even rustig bijkomen. Een optie is de kamer even te verlaten, zodat de ander ook echt de ruimte voelt dit volledig op eigen tempo te doen (thai massage maastricht). Jij kunt in de tussentijd een glaasje water of thee halen, wat de gemasseerde vervolgens helpt om afvalstoffen af te voeren en vochtreserves aan te vullen.

Ook een Chriropractor, kinestis, personal trainer mechelen … doet af en toe eens beroep op een striptease want bijna iedereen zoekt wel eens entertainmen! Verbeter je fitheid en verleg je mentale grenzen dankzij personal training. Aan de hand van een persoonlijk plan kan ook jij de resultaten halen waar je van droomt. Een metamorfose die vandaag nog kan beginnen. bij Personal Coach Mechelen.

Vind Jouw Voetreflexzonetherapeut

Kijk of de persoon de behoefte heeft om zijn of haar ervaringen te delen of liever in stilte de massage wil afsluiten. Een massage kan een intense uitwisseling zijn van energieën die jij onbewust of bewust nog een tijdje met je mee kunt dragen. Zorg er daarom voor dat je na de massage in ieder geval je handen goed wast en jezelf weer even stevig met de aarde onder je verbindt.

Wil je leren hoe je de perfecte ontspanningsmassage kan geven? Om mensen een moment van rust en welzijn te kunnen bieden? En de carrièrekansen binnen de boeiende massagebranche te ontdekken? Dan is het volgen van de cursus ontspanningsmassage in de Wellness Academie je ideale startpunt. Massagetechnieken om opgebouwde spanningen los te laten Dagelijks bouwt iedereen veel spanningen op in lichaam en geest – sportmassage maastricht.

Ontspanningsmassage Technieken

Een klassieke ontspanningsmassage met de is hiervoor een ideale preventieve behandeling. Ontspanning behoort tot onze essentiële levensbehoeften om gezond en gelukkig door het leven te gaan. Door het geven van een professionele massage kun je mensen helpen om de opgebouwde spanningen los te laten. Een volledige ontspanningsmassage Tijdens deze cursus ontspanningsmassage leer je de volgende massagetechnieken; effleurages, petrissages, tapotementen, duimrollen en schommelen.

De cursus bestaat uit 2 lesdagen waar al deze onderdelen één voor één aan bod komen. Zelf praktisch aan de slag Je gaat tijdens de cursus direct zelf aan de slag onder begeleiding van een ervaren en enthousiaste vakdocent. De cursus wordt bovendien gegeven in beperkte groepjes, waardoor er veel persoonlijke aandacht is voor elke cursist.

Waarom massage of massagetherapie? Van massage is wetenschappelijk bewezen dat het een positieve invloed heeft op jouw immuunsysteem. En hiermee ook op jouw welzijn en daarmee op jouw gezondheid en vitaliteit. Massagetherapie wordt door onze therapeuten op holistische wijze uitgevoerd en draagt daarmee extra bij aan jouw vitaliteit. Massage is van alle tijden en wordt wereldwijd in verschillende varianten beoefend om te kalmeren, te genezen en te stimuleren.

Je wrijft en verdeelt op deze manier (onbewust) het teveel aan energie over de rest van het lichaam (massage maastricht). In het Oosten zijn massagetechnieken volledig geaccepteerde vormen van behandeling. Het beoefenen van tuina-massage is een specialisatie van de opleiding tot arts binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Er zijn geschriften waaruit blijkt dat oosterse massage en drukpunttechnieken al meer dan 3000 jaar worden toegepast.

Aanraking is een essentieel onderdeel van vitaliteit De Griekse geneesheer Hippocrates schreef in de 5e eeuw voor Christus dat een geneesheer naast kennis van kruiden en voeding ook vaardigheden moest hebben om te kunnen masseren. De massages die we nu kennen als Zweedse massage zijn in 1810 ontwikkeld door Pehr Hendrik Ling.

Het is dan ook raadzaam om na de behandeling 15-30 minuten rust te nemen. Dit bevordert het effect van de massage. Ook is het belangrijk om veel te drinken, zodat de afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. De effecten van een massage kunnen nog 2-3 dagen doorwerken. Bij bindweefsel specifieke technieken werken de effecten nog ca.

<